måndag 7 juli 2014

5 dagar kvar till vernissage - Martina Hoogland Ivanow

Idag var det projektmöte i Kalkladan Bungenäs med ljuddesigner Per Nyström, Martina Hoogland Ivanow, byggledaren Ulf (Uffa) Larsson, Skälsös arkitekt Lisa Ekström och elektriker. 

Med sommarens konstutställning förvandlas Kalkladans tillbyggnad till ett filmrum.

Per och Ulf drog kablar och markerade för nya eluttag. Projektor och mörkläggingsgardiner kom på plats medan jag och Martina jagade komplement till tekniken: en adapter, en hdmi-sladd, en kompletterande dator. Filmen Annelise Frankfurt innehåller många betydelsebärande detaljer och det blir för riskabelt att visa den i dvd-format. 

Talar med Mats på "iVisby Tryckeri" för att säkerställa veporna till utställningen.

Hejar på Filip Adamo, c/o Bungenäs, som precis tagit ett dopp vid bryggan bakom Bungenäs Matsal.

Jag har tidigare upplevt filmen Annelise Frankfurt i ett flöde, men tillsammans med Martina dekonstruerar jag den, bryter ner den bit för bit. Upptäcker nya lager, nya detaljer som får betydelse för min förståelse och tolkning. Musiken är i stora delar komponerad av Matti Bye, stumfilmspianist och tonsättare.

Fortsätter nu presentationen av Martina Hoogland Ivanow, denna gång genom Kulturhusets stora utställning "Härifrån till verkligheten" (31 oktober 2013–19 januari 2014) som markerade hennes genombrott inför en större publik. Vid sidan av bildserierna Speedway, Far too Close, Härifrån till evigheten och Satellite visade hon på Kulturhuset för första gången också filmen Annelise Frankfurt.

Se pressmeddelandet här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar